Wij zijn gesloten     043-4571347

Eten

Elke dag de zon op tafel

Eten

Elke dag de zon op tafel

"De herberg-keuken van St Brigida is mijn lievelingsplek. Hier zorg ik dat de innerlijke mens goed voorzien wordt. Mijn filosofie is, eten moet goed, smakelijk en lekker zijn. Ik werk daarom graag met eerlijke zuivere producten. Een lekkere dag verse vis of vlees en niet te vergeten groenten. Al regent het buiten, de zon moet op tafel blijven schijnen!”
 
Midden in het restaurant hangt de menukaart waaruit u kunt kiezen. Bovendien zijn er elke dag specialiteiten. Kom langs en geniet van deze heerlijke gerechten. Omdat onze gerechten van dagverse producten worden gemaakt kan onze kaart elke dag anders zijn.

Frans van Wissen - chefkok
Frans van Wissen is de Chefkok bij Herberg Sint Brigida en heeft zijn sporen ruim verdiend in de culinaire wereld. Frans is als 16-jarige commis begonnen in de keuken van Kasteel Wittem en heeft daarna ervaring opgedaan bij onder andere Restaurant Juliana, 'T Klauwes, Restaurant d'r Bloasbalk, de Bokkendoorns, Jean Schillinger en Chateau Neercanne. Met zijn eigen restaurant, wil hij u laten genieten van zijn ware passie die hij heeft voor het vak.

In de zomer bereidt Frans op het zijterras voor zijn keuken heerlijke gerechten op de Big Green Egg houtskoolbarbecue. De eivormige barbecue die de warmte goed vasthoudt dankzij de dikke keramische wanden. Er kan op worden gekookt, gegrild, gestoofd, gebakken en gerookt.
 
Eigen teelt
Aardbeien, bramen en heel veel groenten en tuinkruiden worden speciaal voor de herberg gekweekt in de kas van Raymond Notermans, even buiten Noorbeek in Banholt. Daar plukt Frans elke morgen verse vruchten die u dezelfde dag op uw bord vindt. Proef bijvoorbeeld de zomerse tuinkruidensoep. Het vlees komt grotendeels uit de regio, de vis wordt dagvers aangevoerd.
 
Bijzonder terras: Noorbeekse Betovering
Een bijzondere vermelding verdient het terras. In het najaar van 2014 werd het intieme terras verrijkt met vier speciale, weerbestendige kroonluchters ontworpen en vervaardigd door kunstenaar en ontwerper Jonathan Wanders.
 
Brighid is Keltisch voor licht. Het Engelse bright is er van afgeleid. Sint Brigida is de patroonheilige van Noorbeek, de gastvrouw en mede-uitbaatster heet Brigitte. Logisch dus dat sfeervol licht centraal staat in de herberg. Twee banken en twintig aangename stoelen bieden alle comfort. Heerlijk eten onder een prachtige kristallen sterrenhemel beschut door de meer dan dertig jaar oude zilverlinde: een Noorbeekse betovering waaronder men kan wegdromen.
 
Nieuw zonneterras sinds mei 2017
Sinds mei 2017 kan iedereen genieten van ons nieuwe zonneterras aan de achterkant van het restaurant. Het terras ligt op het zuiden en niet langs de hoofdstraat door Noorbeek. Hier kunt u dus heerlijk ontspannen in alle rust, in het zonnetje en welverdiend genieten van goed eten en drinken. La vita è bella!


Brand Bier op bezoek bij Herberg Sint Brigida