043-4571347

Ontspannen

Ontdek het hart van Europa

Ontspannen

Ontdek het hart van Europa

Herberg Sint Brigida is gelegen in een van de mooiste fiets- en wandelgebieden die Nederland rijk is. Omringd door de glooiende heuvels van Zuid-Limburg en op steenworp afstand van de prachtige Voerstreek, kunt u hier genieten van een welverdiende rust of van een actieve fiets- en wandelvakantie.
 
Noorbeek
Herberg St Brigida is gelegen in een van de zuidelijkste dorpjes van Nederland, Noorbeek. Of hoe men vroeger zei, 'Nordebecke', het dorpje aan de beek de Noor. Grenzend aan België, ademt het cultuurrijke, historisch kerkdorpje, een niet alledaagse sfeer uit. Omarmd door glooiende heuvels en dalen, is Noorbeek een prachtig wandelgebied. Uniek in Nederland, is het door natuurmonumenten beheerde grensoverschrijdende natuurgebied.


 
Omgeving
Zowel Maastricht als Valkenburg, met het kuuroord Thermae 2000 en het Holland Casino, zijn per auto in 20 minuten te bereiken. Herberg Sint Brigida ligt op 2 km van de Belgische grens. De accommodatie bevindt zich op het platteland van Limburg, een ideale omgeving voor wandelen en fietsen.
 
Wandelen
Herberg Sint Brigida biedt u mooie wandelroutes door de streek aan. Brigitte en Frans zijn zelf verwoede wandelaars en hebben een aantal routes uitgezet, variërend van zes tot zesentwintig kilometer. De wandeling die door veel van onze gasten wordt gelopen is De Bronnenwandeling in de Voerstreek, verkozen tot 'Mooiste Wandelroute van Vlaanderen Vakantieland 2012'. Vraag aan Brigitte de route en start bij ons met een kopje koffie!
 
Golfen
Wij zijn een goede uitvalsbasis om te golfen met maar liefst 12 golfbanen in de buurt:
Aken (D), Angleur (Luik, B), Brunssum, Cadier en Keer, Dousberg, Eys, Gemmenich (B), Henri- Chapelle (B), Maastricht, Verviers (B), Voerendaal en Wittem.

Restaurants rondom Noorbeek
Limburg kent veel goede restaurants, zowel in Maastricht als in het Heuvelland zelf. Hieronder vindt u enkele van onze favoriete restaurants in de regio.
Goed om te weten: het voormalige restaurant van Herberg Sint Brigida is gesloten sinds december 2023